Timpul de relaxare pentru tine

Ceai pe canapeaua de la tine de acasa
Calmitatea si relaxarea ta au un impact pozitiv asupra celor dragi

Tot mai multi oameni au in vedere timpul dedicat relaxarii pentru ca realizeaza ca au nevoie de deconectare pentru a se putea ‘conecta cu succes’ la ritmul vietii moderne.

Timpul de relaxare trebuie trait in mod constient pentru a putea aloca minutele sau orele dedicate ‘timpului pentru tine’.

Cum putem face acest lucru la modul constient?

  • Ideal este sa alocam acest timp in programul nostru din timpul liber in fiecare zi, chiar daca este vorba de 5, 10 sau 30 de minute.
  • Vom spune celor apropiati de acest timp, de exemplu ‘doresc sa citesc pentru jumatate de ora si ma voi duce in camera mea’.
  • Se poate nota in calendarul din telefon sau intr-o ‘agenda clasica’ pe hartie aceste timp dedicat pentru relaxarea ta.
  • Momentele de relaxare vor fi trecute ca prioritati in agenda personala. Pentru o viata echilibrata, este bine ca o persoana sa-si stabileasca maxim 4 prioritati zilnice (si da, serviciul sau activitatile cu copiii sunt printre prioritati).

Exista posibilitatea sa aveti remuscari ca sunteti egoist / egoista atunci cand va veti aloca acest timp dedicat pentru voi. Dar sunt multe motive bune pentru a-ti gasi timpul tau de relaxare la modul constient:

  • Persoanele relaxate sunt mai predispuse sa asculte problemele celorlalti; doar sa asculte cu atentie, nu sa ofere si sfaturi de fiecare data :);
  • Calmitatea se transmite si copiilor din familie, sotiei / sotului sau parintilor si se va crea o atmosfera calda in casa;
  • Oamenii relaxati sunt mult mai eficienti la servici si la treburile din familie; asadar va scade nivelul de stres si la locul de munca si acasa.

Speram sa putem contribui cu aducere de ‘pozitivitate’ in viata oamenilor si sa facem timpul tau de relaxare cat mai bun :).

De multe ori ne incarcam agenda cu multe activitati in timpul liber care ne fac doar sa resimtim si mai multa ‘uzura’ din viata de zi cu zi.

Depinde de fiecare dinre noi, sa gasim echilibrul intre munca, activitati cu familia, voluntariat si momentele personale de relaxare.

vivre.ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.